HEERENVEEN Filtrair in Heerenveen investeert 3 miljoen euro in een nieuwe productielijn voor luchtfilters.

 

Directeur Bert Boer wil de machines, die momenteel gebouwd worden in Italië en Duitsland, operationeel hebben. Met de nieuwe lijn zal de kwaliteit van de producten verbeteren. Ook verwacht Boer de komende jaren een flinke omzetgroei, waardoor ook meer personeel nodig is. Nu al is de onderneming op zoek naar acht nieuwe medewerkers.

Vooral de zoektocht naar operators levert hoofdbrekens op, Filtrair concurreert op dit gebied met tal van Friese bedrijven. Boer is bezig om in samenwerking met de Vakopleiding Procesindustrie (Vapro) intern mensen tot operator op te leiden.

Filtrair is hofleverancier van filters die worden toegepast in lakstraten van de auto-industrie, schadeherstelbedrijven, energiecentrales en voor inpandige luchtfiltratie. De producten, die samen goed zijn voor een omzet van 14 miljoen, gaan de hele wereld over.

Bij Filtrair, dat in 2021 zijn honderdjarige jubileum viert, werken nu 65 mensen. In drukke tijden krijgen zij hulp van enkele tientallen uitzendkrachten. Filtrair is onderdeel van de Amerikaanse Filtration Group, een wereldwijd opererend concern in luchtfiltratie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

We zijn op vakantie geweest in Schotland.

Het was een schitterende vakantie waar door we een grot deel van de warme periode in Nederland hebben gemist.

trouwfoto met de luxe auto uit 1954. fotos zijn gemaakt in Beetsterzwaag 

Voor de auto

Jacoba zingt bij het kerkkoor van de katholiekekerk Schola Cantorum,

Dit koor zingt Gregoriaans.

 

 

Feiko speelt al vanaf zijn 7 de jaar korfbal.

 

In het afgelopen seizoen heeft hij in de selectie van LDODK gespeeld waarbij hij regelmatig is ingevallen in het eerste team.

In het seizoen 2018-2019 zal hij in het derde team spelen.

meer info op www.bertdevreede.nl

Bert is analist en video editor van LDODK 1 en 2.

Ook in 2018-2019 zal hij dit doen.